lördag 24 mars 2007

En dålig nyhet, en god nyhet & ett lästips

Vi börjar med den dåliga nyheten. Än en gång har den stora cykelloppsarrangören ASO lämnat det svenska ProTour-laget Unibet utanför det finrum de har rätt att vara med i genom att inte ta med dem i startfältet i kommande vårklassikern Paris-Roubaix. ASO:s sätt att låta Unibet ta stryk i sin maktkamp med internationella cykelförbundet (UCI) börjar nu bli smått larvigt och saknar definitivt alla former av vanligt normalt hyfs. Det är hög tid för alla parter i denna maktkamp att lägga ner vapnen och acceptera det som gäller idag och istället försöka diskutera fram en mer långsiktig lösning.

Den goda nyheten är att Magnus Bäckstedt verkar vara på gång igen och har ett visst hopp om att kunna prestera i sin (och min) favorittävling Paris-Roubaix. Han har varit ute och hårdtestat den axel som vållat honom så stora problem under vintern på det brutala kullerstenspartiet vid Arenberg. "Jag körde in i Arenberg med full gas utan att känna av någon smärta annan än den man brukar känna av när man åker där" säger han till cyclingnews.com.

För den som vill veta mer om det oglamourösa livet som proffs i ett litet stall rekommenderas Fredrik Ericssons dagbokproffsklungan.nu/cyklopedi.com. Både välskrivet och underhållande.

Inga kommentarer: