lördag 24 mars 2007

Milano-San Remo: Eftersnack

En stillsam resa (även om farten var rätt hög hela vägen) i en samlad klunga längs en vackert vårgrön Ligurienkust, ett par attacker i Cipressa och Poggio och ett avgörande i en klungspurt för en måttligt stor grupp där i princip alla huvudfavoriterna fanns med. Det mesta var som det brukar i Milano-San Remo. Oscar Freire gjorde allt rätt de sista kilometrarna och var i en klass för sig på Via Roma. Ännu en tung post på meritlistan för en cyklist som alltid är att räkna med när han ställer sig på startlinjen.

Petacchi fick ett perfekt uppdrag men hade inget att komma med när uppdragaren Zabel slog åt sidan. Det enda han visade är att han är långt från den klass han hade för ett par år sedan och frågan är väl om han någonsin återkommer som storspurtare.

Robbie McEwen visade igen att han har börjat klara av måttliga backar riktigt bra. När han fanns med långt fram i klungan de sista kilometrarna trodde jag nog att han skulle ta hem det. Men även om han gjorde ett bra upplopp och visade upp sedvanlig snabbhet de sista metrarna räckte han inte till idag. Och apropå snabbhet de sista metrarna så måste man ju imponeras av överraskningstvåan Allan Davis avslutning. Kanske nästa stora australiensiska spurtstjärna?

Inga kommentarer: